Европски дан језика

И ове године, као и претходних година, обиљежили смо у нашој школи Европски дан језика. Као и до сада, 26-ог септембра, промовисали смо  вишејезичност и међукултуролошко разумијевање, као и богату језичку и културну разноврсност Европе. 

У холу Школе постављена је пригодна изложба на којој су се нашли панои, ученички радови, заставе европских земаља, рјечници, као и презентација. Ученици су кроз ове радове на креативан, едукативан и забаван начин писали и учили ријечи и изразе на више европских језика. Заиграли смо и игру „Лов на благо“ путем које су ученици низом питања, асоцијација или законетки тестирали своје знање о језицима. Ученици су били пригодно и награђени за постигнуте резултате.

Спроведеним активностима указали смо и овај пут на важност познавања што већег броја страних језика. Данашњи начин живота захтијева познавање, не само једног страног језика, него и више. Један од основних разлога јесте важност комуникације и споразумијевања, приближавање и упознавање других култура, потом пословни разлози и развој технологије, али и сами развој човјека на когнитивном нивоу. 

Фотографије можете видјети на нашој facebook страници.